tiistai 3. toukokuuta 2016

Seikkailu, seikkailu

Olipa kerran vanha linna, joka seisoi järven rannalla vuorten keskellä. Linnassa oli sisäoppilaitos ja niin edelleen ja niin edelleen...

Paatti.

Ei, tässä tarinassa ei kerrota Tylypahkasta. Tässä tarinassa kerrotaan Kylemore Abbeysta, erittäin viehättävästä paikasta, joka sijaitsee Connemarassa. Meillä oli kunnia päästä käymään siellä sunnuntaina kun meidät suomalaiset tytöt vietiin päiväretkelle niille seuduille. Mainittu sisäoppilaitos oli nunnien perustama katolinen tyttökoulu, joka lakkautettiin vuonna 2010.

Kylemore Abbey. Paikka jolla on mielenkiintoinen historia.

Goottilainen kappeli linnan tiluksilla.

Kylemore Abbeyn sisälmyksiä.

Connemarassa yhdistyy Irlannin erilaiset maisemat. Siellä on järviä ja jokia, metsiä, peltoja ja vuoria sekä meri. Maisemat ovat huikaisevia, ja luulen, että ne olisivat näyttäneet vielä vaikuttavammilta, jos sunnuntaina ei olisi ollut niin pilvistä. Vuorten huippuja ei juurikaan näkynyt. Tarkoituksemme oli myös alunperin kiivetä Diamond Hillille, mutta kävelimme alemmilla rinteillä vain lyhyen lenkin, koska ylhäällä ei olisi varmastikaan nähnyt eteensä.

Yksinäisillä vuorilla Nuuskamuikkunen soittelee huuliharppuaan.
Connemarassa oli lampaita kuin Lapissa poroja.

Iltapäivällä saatuamme retkemme päätökseen meidät kutsuttiin perheen vanhimman pojan syntymäpäiväkahville/kakulle. Oli hauskaa viettää iltaa irlantilaisessa seurassa. Isäntäperheen lisäksi pöydän ääreen mahtui myös muutama sukulainen, ja siinä loppu ilta vierähtikin.

Tienviitoittaja.

Maanantaina oli bank holiday, joten isäntäperhe vietti laatuaikaa kotona. Minä ja Senni aioimme hyödyntää vapaapäivän viimeistelemällä matkapäiväkirjan, mutta se jäi vain aikomukseksi. Kaksipuolinen teippi loppui, emmekä voineet kiinnittää muutamaa kuvaa kirjaan. Sen sijaan päädyimme kirjottamaan tekstit puhtaaksi jokaiselle sivulle, minkä tekemisessä vierähti yllättävän pitkä aika.

Tänään saimme oikeasti viimeisteltyä projektimme koulussa. Suurin työ oli suunnitella ja piirtää ornamenttikuviot eräälle aukeamalle. Eräs opettajistamme arvioi suullisesti työn, emmekä saaneet juuri mitään huomautettavaa, lukuun ottamatta yhtä sanaa, joka uupui eräästä lauseesta.

On hienoa nähdä matkapäiväkirja valmiina. Se onnistui paljon paremmin kuin odotin. Jotakin niin konkreettista esinettä, etenkin käsin tehtyä, on kiinnostavaa lukea ja katsella.

Tänään nauttimisen aiheita oli muun muassa istua puistossa vastaleikatulla nurmikolla piirtäen auringon paisteessa, sekä syödä evästä satamassa.

Puut hiirenkorvalla.

Simaa ja munkkia on haikailtu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti