torstai 14. huhtikuuta 2016

Mystiset luistimet ilmestyivät

Pääsin tiistaina pelaamaan jalkapalloa perheen nuorimman pojan kanssa. En harrasta kovin aktiivisesti mitään liikuntaa, mutta lasten kanssa on melkein aina mukava pelata. Erittäin tiukka ottelu päättyi huimiin lukuihin 30-16 tämän nuorenherran hyväksi.

Senni on tämän viikon tehnyt linoa ja minä sain alkuviikosta valmiiksi monta piirrosta matkakirjaa varten, joten innostuin tekemään välityöksi jonkinlaista sarjaa, jonka alunperin ei ollut tarkoitus olla mikään sarja. Kaikki alkoi töherryksestä, josta yllättäen kasvoikin jotain kiinnostavaa. Piirsin ihmishahmon vaikeaan asentoon lyijy- ja tussikynillä, minkä jälkeen maalasin vesiväreillä päälle. Kuvan naiselle satuin maalaamaan Irlannin värit, joten sain idean jatkaa samaa linjaa maalaamalla vaikeissa asennoissa olevia ihmisiä niiden maiden lippujen väreillä, joissa olen käynyt. Mystisesti lennokkaissa asennoissa oleville ihmisille ilmestyi luistimet jalkaan, vaikka aluksi mietinkin kuinka niiden piirtäminen voi onnistua ilman mallia. Se onnistui näköjään hyvin. Mittasuhteet kuvissa näyttävät hieman hassuilta lyhennyksien vuoksi, joita on hankala saada näyttämään normaaleilta. Katsojaa kohti ojennettu jalka tai käsivarsi näyttää minun piirtämänäni yleensä vain lyhyeltä, eikä katsojaa kohti ojennetulta jalalta tai käsivarrelta.

Original töherrys.
Hännystelijätakki.
Tässä on Saksatyttö.
Vielä keskeneräinen Brittipoika.
Jostain syystä kuvissa henkilöiden kasvot ovat piilossa, vaikka yleensä ihmistä kuvatessa juuri kasvot ovat mielestäni kiinnostavimmat. Silti kehon kummalliset asennot ovat vähintäänkin yhtä mielenkiintoisia, ja en halunnut kasvojen vievän huomiota pois näistä loistavista asennoista. Kasvoista siirryn sopivasti seuraavaan aiheeseen, näyttötyöhöni. En aivan selvästi osaa päättää mitä tekisin, koska saan aina vain uusia edellistä parempia ideoita. Tällä hetkellä ihmisten kuvaaminen ja kuvista kasvojen piirtäminen ei tunnu enää niin houkuttelevalta (vaikka joka tapauksessa otankin kuvia ihmisistä, tänäänkin pysäytimme kadulla pari koulupukuista tyttöä) ja mielessäni on muutaman viime päivän ajan pyörinyt vain erilaisten asentojen kuvaaminen. Onneksi minulla on vielä aikaa miettiä aihetta kunnolla, sillä koulua on vielä jäljellä noin puolitoista viikkoa, jonka jälkeen alkaa varsinainen itsenäinen työskentely.

Tänään kävin Sennin kanssa Galwayn linja-autoaseman viereisessä turisti-infossa ja matkatoimistossa ostamassa bussi- ja lauttaliput Aransaarille. Meillä on aikomuksena varata B&B-huone perjantain ja lauantain väliselle yölle. Menemme kahdeksi päiväksi kuvaamaan, piirtämään ja maalaamaan maisemia sekä viettämään viikonloppua todennäköisesti hyvin tuuliselle saarelle nimeltä Inishmore. Iiriksi se kirjoitetaan Inis Mór. Tätä on odotettu.

Tässä vielä muutama kuva Galwaysta tältä viikolta.

Virta ja tyyni.

Heijastukset.

That dude tahtoi välttämättä kuvaan talojen kanssa.

Hän tahtoi kuvaan myös kirkon ja
valopylvään kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti